• Udelenie riaditeľského voľna – oznámenie
          • Udelenie riaditeľského voľna – oznámenie

          •    Na základe § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní /školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z .z., o podrobnostiach a organizácií školského roka na ZŠ, SŠ, ZUŠ, PŠ, OU a JŠ v znení vyhlášky MŠVV a Š SR č. 518/2010 Z. z. ktorou sa mení vyhláška MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na ZŠ, SŠ, ZUŠ, PŠ, OU a JŠ udeľuje riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Horná Streda dňa 22.12.2017 /piatok/ ŽIAKOM ZŠ RIADITEĽSKÉ VOĽNO z prevádzkových dôvodov A PREVÁDZKA V Materskej škole sa 22.12.2017 prerušuje z technických príčin. Prevádzka v Materskej škole sa obnoví po Vianočných prázdninách 8.1.2018.

             

        • Zdravá výživa v škole
          • Zdravá výživa v škole

          • V rámci zdravej výživy sa v školskej jedálni každý utorok podávajú všetkým žiakom jablká alebo jablková šťava 🍎🍏🍎🍏

        • Ďalšia vynovená trieda
          • Ďalšia vynovená trieda

          •    V rámci neustáleho zveľaďovania podmienok v škole v Hornej Strede a napredovaniu našej školy bola v mesiaci november 2017 vynovená ďalšia trieda= 6.trieda na poschodí vedľa kabinetu výchovného poradcu. Celá táto spomínaná trieda je veľmi pekne vymaľovaná a na podlahe je nová moderná plávajúca podlaha. Premiéru zažila táto učebňa 22.11.2017 pri celoslovenskom Testovaní piatakovFotky TU.

        • Nový čistiaci stroj - podlahový automat
          • Nový čistiaci stroj - podlahový automat

          •   Dňa 14.11.2017 bol do našej školy dodaný nový umývací stroj značky COLUMBUS na stredne veľké a väčšie plochy podlahy. Náš nový čistiaci stroj ,, KRIŠTOF " prispeje k ešte väčšej čistote a hygiene pre našich žiakov aj pre zamestnancov školy. Pán riaditeľ našej školy vyskúšal tento nový stroj testovacou jazdou pri školskom klube - Viď fotky TU.

               Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Horná Streda Ďakuje za našich školkárov, žiakov a zamestnancov školy pánovi starostovi Ľubomírovi Krajňanskému aj obecnému úradu Horná Streda za kúpenie tohto výborného veľkého stroja. ĎAKUJEME.

        • 2. MIESTO V OKRESE
          • 2. MIESTO V OKRESE

          • V piatok 10.11.2017 sa naše šikovné žiačky Klára Moravanská, Emma Pastorková a Nana Pastorková s pánom učiteľom Mgr. Viliamom Žitňanským zúčastnili OKRESNÉHO KOLA súťaže ZŠ v stolnom tenise, kde bolo osem základných škôl rozdelených do dvoch skupín. Po našich výhrach nad školami ZŠ Odborárska Nové Mesto nad Váhom, ZŠ Bošáca a ZŠ Považany naše dievčatá postúpili do finále. Vo finále sme porazili ZŠ Beckov a jediný súboj sme prehrali s neskorším víťazom so ZŠ Kpt. Nálepku Nové Mesto nad Váhom iba o jediný bod. Hralo sa v ZŠ Odborárska Nové Mesto nad Váhom - aj táto veľká športová škola v konečnom umiestnení skončila za našimi žiačkami. Naše žiačky vybojovali svojimi výbornými výkonmi veľmi pekné 2.MIESTO V OKRESE Nové Mesto nad Váhom. Konečné poradie škôl:

            1.miesto-ZŠ Kpt. Nálepku Nové Mesto nad Váhom

            2.MIESTO-ZŠ s MŠ HORNÁ STREDA

            3.miesto-ZŠ Beckov

            4.miesto-ZŠ Odborárska Nové Mesto nad Váhom

            5.miesto-ZŠ Stará Turá

            6.miesto-ZŠ Považany

            7.miesto-ZŠ Bošáca

            8.miesto-ZŠ Čachtice.

            Našim úspešným šikovným žiačkam Gratulujeme a Ďakujeme im za výbornú reprezentáciu našej školy v Hornej Strede. Vedúci družstva dievčat Mgr. Viliam Žitňanský. Fotky TU.

        • Prednáška
          • Prednáška

          • Dňa 9.11.2017 Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, oddelenie Výchovy k zdraviu realizoval v našej škole odbornú zdravotno-výchovnú prednášku určenú pre základné školy, zameranú na zvýšenie povedomia o rizikových faktoroch, ktoré majú vplyv na zdravie na tému - Trendy a zdravotné riziká (tetovanie, piercing, solária). Žiaci 8. a 9.triedy sa dozvedeli o jednotlivých rizikových faktoroch, ale aj o spôsoboch ako im predchádzať a chrániť si tak svoje zdravie. Mgr. Viliam Žitňanský, Fotky TU.

          • 3.MIESTO V OKRESE

          •   V utorok 7.11.2017 sa naši šikovní žiaci 1.stupňa v zostave=Vanessa Hladká, Vanessa Hrádelová, Andrej Hruboň, Lukáš Miklovič, Matej Moravčík, Lacko Recký, Richard Sedlák, Tomáš Vatrt, Terka Halienková, Alexandra Lužová, Šimon Markech, Sofia Šimková s pánom učiteľom Mgr. Viliamom Žitňanským zúčastnili OKRESNÉHO KOLA súťaže vo vybíjanej a umiestnili sa na výbornom 3.MIESTE V OKRESE Nové Mesto nad Váhom, kde je spolu 31 základných škôl. Konečné poradie škôl= 1.MIESTO-ZŠ Kočovce, 2.miesto-ZŠ Tematínska Nové Mesto nad Váhom, 3.miesto-ZŠ s MŠ HORNÁ STREDA, 4.miesto-ZŠ Odborárska Nové Mesto nad Váhom. Naším Žiakom športovcom GRATULUJEME a Ďakujeme im za výbornú reprezentáciu našej školy v Hornej Strede.

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Horná Streda Ďakuje aj za našich šikovných žiakov pánovi starostovi Ľubomírovi Krajňanskému a obecnému úradu Horná Streda za vybavenie aj uhradenie dopravy (súkromným autobusom) pre našich žiakov na túto súťaž Vybíjaná 2017 Okresné kolo. Ďakujeme. Foto: Mgr. Viliam Žitňanský. Fotky TU.

        • Nové skrinky v MŠ
          • Nové skrinky v MŠ

          •  V MŠ boli začiatkom novembra 2017 zakúpené (za ušetrené finančné prostriedky na zrušenej tretej triede v MŠ) a boli inštalované nové skrinky pre pomôcky škôlkárov. Dňa 21.11.2017 sa do Materskej školy nainštalovali ďalšie nové skrinky na chodbe aj v triede MŠ, viď pridané fotky.... 📷🎬📸  😉👍 Viď fotky TU.

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, 

            oznamujeme Vám, že konzultačné rodičovské združenia s učiteľmi prvého aj druhého stupňa bolo 13.11.2017 (pondelok) od 15:00 h do 17:00 h v budove našej školy. Prítomní boli všetci vyučujúci. Rodičia mali možnosť sa informovať o správaní a o prospechu svojho dieťaťa za prvý štvrťrok 2017/2018 formou individuálnych konzultácií. Vaša účasť na konzultácii v škole a vôbec Vaša aktivita vo výchove a vzdelávaní sa Vášho dieťaťa je dôkazom záujmu o Vaše dieťa. Pekný deň....

          • Prednášky RÚVZ Trenčín

          • Dňa 6.11.2017 Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, oddelenie Výchovy k zdraviu realizoval v našej škole odborné zdravotno-výchovné prednášky určené pre základné školy, zamerané na zvýšenie povedomia o rizikových faktoroch, ktoré majú vplyv na zdravie. Témy: Zdravý životný štýl (výživa, pohybová aktivita), Nelátkové závislosti a kyberšikana (počítače, mobily, internet). Vo svojich prezentáciách sa žiaci dozvedeli o jednotlivých rizikových faktoroch, ale aj o spôsoboch ako im predchádzať a chrániť si tak svoje zdravie. Mgr. Viliam Žitňanský. Foto: Mgr. Ingrid Palková, V.Žitňanský. Viď fotky TU.

        • Škola priateľská k deťom 2017/2018
          • Škola priateľská k deťom 2017/2018

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy,

            naša škola sa tento školský rok zapojila do projektu s názvom Škola priateľská k deťom 2017/18, ktorú každoročne organizuje Slovenský výbor pre UNICEF. Tento projekt potrvá celý školský rok a po skončení môžeme získať daný titul - Škola priateľská k deťom. Avšak na jeho získanie musíme splniť 6 základných kritérií a budú ho sprevádzať rôzne školské akcie počas roka. Kritériami sú:

            • Informovanie detí a rodičov o programe Škola priateľská k deťom,
            • nástenka venovaná právam detí spolupráci s UNICEF a Linke detskej istoty pri SV pre UNICEF,
            • práva detí zahrnuté v Školskom vzdelávacom programe,
            • participácia detí na chode školy,
            • zapájanie školy do aktivít UNICEF Slovensko: Vianočná zbierka UNICEF, Týždeň modrého gombíka,
            • aktívny Žiacky školský parlament, resp. Žiacka školská rada.

            Čo je cieľom projektu?

            Cieľom projektu je pomôcť školám vytvoriť u nich také prostredie, ktoré je pre deti žiaduce, t.j. príjemné, priateľské, bezpečné, tvorivé, ale najmä miesto, kde sú v centre záujmu jeho práva. Počas vyučovania sa žiaci prostredníctvom aktivít budú postupne dozvedať o právach - Právach dieťaťa, Ľudských právach, ale aj o povinnostiach, ktoré im z týchto práv vyplývajú. Dôležité a kľúčové slová pri praktizovaní projektu sú spolupráca, rešpekt, tolerancia a zodpovednosť nielen sám za seba a svoje chovanie, ale aj za iných. Svoj názor sa naučia predstavovať v Žiackom školskom parlamente, resp. Žiackej školskej rade a argumentovať tak za svoju vec.

            Prečo sme sa rozhodli zapojiť do projektu?

            Keďže chceme, aby aj naša školská pôda bola rodiskom úspešných a ľudí v budúcnosti, chceme žiakom zabezpečiť také podmienky rozvoja, ktoré budú vhodné pri formovaní ich myšlienok, názorov a postojov. Rovnako chceme, aby budúci absolventi mali pevné morálne a hodnotové základy do nielen pracovného, ale aj osobného života, aby sa nebáli vykročiť do sveta, ale aby ich bolo s ich vedomosťami a osobnými kvalitami počuť a vidieť. Projekt Škola priateľská k deťom je viac ako splnenie týchto kritérií. Má byť – doslovne - školou, ktorá je otvorená novým podnetom a má byť prostredím, ktoré je priateľské.                                             Koordinátori akcie

            Aké aktivity budú sprevádzať projekt?

            OKTÓBER

            1. Základné ľudské práva + Detské práva - nástenka venovaná týmto právam (vo vestibule školy)
            2. Informovanie detí a rodičov o programe Škola priateľská k deťom - informovanie žiakov a rodičov ohľadom zapojenia sa do programu Škola priateľská k deťom prostredníctvom:
            • plagátu
            • informácií na webe školy

            NOVEMBER

            1. Informovanie pedagogického i nepedagogického personálu - o zapojení do projektu
            2. Informovanie žiakov o zapojení do projektu - prostredníctvom rozhlasového vysielania a dotazníkov (dotazník viď TU)
            3. Detské práva - má obsahovať každá trieda

            DECEMBER

            1. Detský čin roka – 17. ročník, príbehy detí o ich výnimočných činoch – zapojenie sa do hlasovania
            2. 10. december – Medzinárodný deň ľudských práv – pripomienka tohto dňa aktivitami na pôde školy

            JANUÁR

            1. 27. januára – Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu – pripomienka tohto dňa aktivitami na pôde školy

            FEBRUÁR

            1. Ľudské práva očami detí – výtvarná súťaž

            MAREC

            1. 2 marec – Medzinárodný deň boja za odstránenie rasovej diskriminácie - pripomienka tohto dňa aktivitami na pôde školy

            APRÍL

            1. 4. apríl - Medzinárodný deň bez násilia - pripomienka tohto dňa aktivitami na pôde školy
            2. 8. apríl - Medzinárodný deň Rómov - pripomienka tohto dňa aktivitami zamerané na históriu a kultúru na pôde školy
            3. Detský čin roka – zaslanie výherných prác v školskom kole o dobrých skutkov našich žiakov

            MÁJ

            1. Týždeň modrého gombíka – zapojenie sa do aktivít modrého gombíka a ich verejnej zbierky
            2. 25. mája – Deň Afriky - pripomienka tohto dňa aktivitami na pôde školy

            JÚN

            1. 1. júna – Medzinárodný deň detí – aktivity a hry na pôde školy

            Oznam+fotky na Facebooku našej školy TU.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Horná Streda
        • +42132/7773175 - riaditeľ školy +42132/7773112 - ekonómka +42132/7773102 - materská škola +42132/6401592 - vedúca školskej jedálne, Školská jedáleň e-mail= sjhorna.streda@gmail.com Webová adresa - www.zssmshornastreda.sk
        • Partizánska 391 916 24 Horná Streda Slovakia
        • 36125440
        • zssmshorna.streda@gmail.com, mshorna.streda1@gmail.com .
        • www.zssmshornastreda.sk
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje